Információ

Folk Error

6 népzenész és 3 rock zenész népi szittya rákkenróll formációja

Webhely: http://folkerror.hu
Helye: Debrecen
Tagok: 3
Utolsó aktivitás: Okt 5, 2009

Folk Error zenekar - igazi hazai ízek

Kalotaszegi dallamok és dögös rock zene keveréke? Ugrálós ska ritmus magyarbődi muzsikával? Esetleg megható hajnali népdal gitár szólóval? És mindezt egyszerre?
Igen, a Folk Error zenekar műfaji határokat nem ismerve, ellenben az autentikus magyar népzenét elsajátítva összehozta a stílusok egyéni keverékét, a szittya rákkenróllt!
Minderre igazi garancia a megszólaló hangszerek sokszínűsége és a zenészek sokoldalúsága.

A zenekarnak 9 tagja van, 6 népzenész 1 hibrid rock-népzenész és két rockzenész. Debrecenből és Nyíregyházáról indult útjára a formáció a 2006-os év első felében. Rövid pályafutásuk alatt rögös volt az idáig vezető útjuk, de sikerrel vették az akadályokat.
Bemutatták a zenéjüket ország-világnak, felléptek több fesztiválon (Sziget, Azfeszt, Kotta, Campus, Crumerun, Savaria, Panyola, FŐHE...), számos városi és falusi rendezvényen (például a debreceni Civis Korzón, a hajdúszoboszlói Folk Napokon, a rakamazi Alma Fesztiválon...) valamint sikerrel vették az akadályokat a 2007-es ABC Tehetségkutató versenyen, ahol a hazai fordulón elsők lettek, majd a nemzetközi mezőnyben a több ezer jelentkező közül végül az első 10 között végeztek. Bemutatták tudásukat határainkon túl is, többek között Ausztriában, Szlovákiában és Erdélyben. A televízió nézői is megismerhették a zenekart, miután a Csillag Születik tehetségkutató dobogós formációjának, a 4 FOR DANCE táncegyüttesnek elkészítették a produkciójukhoz a muzsikát, majd végig kísérték őket országos turnéjukon.
Az együttes 2007-es Indulj el... című demója után végre megjelent az első hivatalos nagylemezük is, aminek az egyszerűség kedvéért nem adtak címet, meghagyván a lehetőséget a hallgatóságnak, döntse el mindenki magának, hogy mit hall ki az albumból. A lemezen egyébként 12 igazi magyaros dal található. A közel egy órányi anyagon megszólalnak vendégművészek is, többek között a Parno Graszt és a Nyíregyházi Főiskola Népzenész kórusa is. Igazi stíluskavalkád hallható az albumon, hívhatnánk akár stílusgyakorlatoknak is.
A zenekar nem titkolt célja a szokatlan hangzással, hogy az autentikus népzenét ismét megismertesse az emberekkel a könnyűzenén keresztül. Aki soha nem hallgatott népdalokat, nem kóstolt bele a táncházmozgalomba, annak is könnyen megjön a kedve, ha ismerős stílusban tálalják neki a hagyományos magyar népzenét. Ezért könnyen lehetséges az, hogy egy Folk Error koncert után a bőrdzsekis rocker, az öltönyös üzletember vagy egy helyét nem találó fiatal egyszer csak egy táncházban találja magát, ahol a nemrég hallott népdalokat dúdolva neki is megjön a kedve és ő is beáll a körbe táncolni.
Hagyja, hogy Ön elé táruljon teljes valójában a magyar kultúra, a hagyományok és szokások, vagy egyszerűen csak engedje át magát a zenekar muzsikájának és élvezze azt élőben vagy lemezen.

Beszélgető fórum

Ennek a személynek nincsenek még beszélgetései.

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Folk Error –nak.

 
 
 

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek