Kovács Ervin
Ossza meg

Kovács Ervin barátai

  • Kiss Zoltán
  • Varga István
  • árva edina
  • Viktor Séthy
  • Bodoki Péter
  • Big Leslie
  • Németh Gábor (Kispetya)
  • Willmann Krisztina
  • Gyurácz Zoltán
  • Fabó István
 

Kovács Ervin lapja

Profiladatok

Lakhely ( város, megye - vesszővel elválasztva )
Szombathely,Vas megye
Helyed a zenében, vagy ha nem zenész vagy a foglalkozásod
zeneszerző, hangszeres zenész, zenetanár
Milyen hangszeren játszol? ( Ha hangszeres vagy. Csak a hangszer nevét írd le, pl.: gitár )
gitár,basszusgitár,
Zenekarod, munkahelyed stb.. neve
Tequila,Jazzperado,Hoffer Modern-zene Stúdió
Zenekarod vagy általad képviselt/játszott/előadott zenei stílus ( az értelmetlen jelölgetés kerülendő! )
blues, dance, electro-pop, hard rock, heavy metal, jazz, jazz-rock, latin, modern rock, pop, progresszív metal, rockabilly, rock'n'roll, R&B, táncdal / sanzon
Bemutatkozás
kovacservin.atw.hu
Van hangszered? Milyen? Vagy ha nincs, szándékodban áll a jövőben beszerezni egyet?
Ibanez RG-570

Üzenőfal (10 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

Idő: 4:23pm; dátum: Július 11, 2012; Kiss Zoltán írta...

Kedves Ervin! Köszönöm a megtisztelő visszaigazolást, Üdvözlettel Zoltán. 

Bakonyi Ervin 4:23pm on Július 05, 2011 időpontban ajándékot adott Kovács Ervin számára...
Idő: 4:23pm; dátum: Július 5, 2011; Bakonyi Ervin írta...

TISZTELT ERVIN! AZ ISKOLA, AZ ELMÉLET ELSAJÁTÍTÁSA, A KOTTAMEGISMERÉS, A ZENE IRÁNTI SZERETET, A MÁSIK EGYÉN ÉS ZENEI STÍLUSÁNAK ELISMERÉSE, AZ EGYÜTTGONDOLKODÁS, A BELSŐ LELKI ÉS ZENEI HARMÓNIA, ÖSSZHANGZATTAN...ÉS MÉG SOROLHATNÁM A FRÁZISOKAT. NEM IS EZ A LÉNYEG. A ZENE, A DALLAM, SZ UJJAK ÖRÖMTELI JÁTSZANI AKARÁSA BELÜLRŐL JÖN. VAN AKI VELE SZÜLETIK A TEHETSÉGGEL ÉS DRÁGA KINCCSÉ LESZ, S VAN AKI ÉVEKET NYÜSTÖLHETI A HÚROKAT MÉGSEM HALAD ELŐBBRE.

A ZENEI ÉS AZ ÉNEKESI PÁLYA EGY ELKÖTELEZETT SZABADON VÁLASZTOTT TEVÉKENYSÉG, AMI HIVATÁSSÁ IS LEHET, TANÁRKÉNT MÁSOKNAK ADJA TOVÁBB A BENNE LEVŐ ÉRTÉKEKET, AMIT A TANÍTVÁNY ÖRÖMMEL FOGAD MAGÁBA ÉS SIKERÉLMÉNYT KAPHAT AZ ÉLETBEN A MEGSZERZETT ÉS FELÉPÍTETT TUDÁSÁVAL.12 ÉVES KOROMBAN EGY VÁLLALATI BULIRA NEM JÖTT EL A ZENEKAR DOBOSA, MERT MEGBETEGEDETT. A SZERKÓHOZ MENTEM, DE KINEVETTEK A GITYÓSOK.AZ ORI-BÓL KÜLDTEK VALAKIT,AKI KOTTÁBÓL AKART PERGETNI.ELKÜLDTÉK.AKKOR ÜLTEM ELŐSZÖR IGAZI DUBÁN SZERKÓ MÖGÉ. A NYÁR ELEJÉN, MÁR PÁLMAIVAL EGYÜTT TANULHATTAM A MURÁNYI UTCÁBAN A "DILIS" KOVÁCSNÁL.AZÓTA ÉN IS DILIS VAGYOK ÉS JÓL ÉRZEM MAGAM.A LÁNYOM A MÁSIK OLDALRA KERÜLT.AZ OPERAHÁZBAN ÉNEKELT.TISZTELETTEL:BAKONYI ERVIN-ALIAS "BUBU".

Idő: 1:58pm; dátum: Június 30, 2011; Big Leslie írta...

Amerikában nem egy G3 –as koncertet tudnának adni hanem egyenesen egy G30-ast vagy G50 –est.  Már fiatal koromban is felnéztem azokra akik mesterien bántak a hangszerrel, ezért „fertőződtem” meg hetedikesként, mikor a tornateremben egy farsang alkalmával láttam a 3 éve elballagott iskolatársaimat játszani a Hotel Kalifornia számot. Azóta tart az a „fertőzés” és ebből már nem is akarok kigyógyulni.

 

Bocs hogy ilyen sokat írtam, de ezek a gondolatok fogalmazódtak meg az írásodat olvasva és a zenéidet hallgatva. Igérem csak akkor teszek fel valamilyen kérdést, amikor okom van rá. Minden akkord váltásom után nem fogok írni. J

 

Továbra is gyakorlok és tanulok amikor lehetőségem adódik rá.

 

Tisztelettel: Laci

 

Ui.: A virtuális rajongói tábládon egy X-el többet tudhatsz ezentúl.

 

 

Idő: 1:58pm; dátum: Június 30, 2011; Big Leslie írta...

Megmondom őszintén néha nekem kicsit már sok is volt. Ezt a sokat úgy értem hogy annyira tömény a gitárjátékod hogy a zene hallgatása közben nem tudtam megpihenni, nem volt olyan rész amikor kicsit fellélegeztem volna, hogy a fülem be tudja fogadni az újabb riffeket. Az intenzitás végig 100% -on égett. De lehet maga az a stílus kívánta meg hogy így legyen. Ezért nem tudok sokat hallgatni a Dream Theater zenekar zenéiből mert nagyon tömény és feszes. De amikor pl. Petrucci a G3 –ban játszik az nagyon tetszik. De akik kisérnek, azok sem lehetnek utcazenészek, mert nagyon magas szinten játszanak a hangszerükkel. A jazz játékod az lenyűgöző ott nem is a gyors futamok mert ott szép nyugodt játékot hallottam hanem a stílus ami megfogott. A nylon húros zenéd is zseniális. Úgy érzem és hallom hogy a zenei stílusokban nagyon-nagyon otthon vagy. Így hogy pár év alatt sikerült megismernem olyan magyar művészeket akikről annyira nem is lehet hallani de léteznek és nagyon profik elgondolkozom pár dolgon. Szégyen az (legalábbis magamból indulok ki) hogy többet tudok a külföldi előadókról mint akik kis hazánkban zenélnek. Steve Vai, John Petrucci, Joe Satriani, Marcus Miller, stb. Mikor kis hazánban van : Kovács Ervin, László Attila, Babos Gyula, Balogh Roland, Alapi István, Szentkirályi Janika, Fehér Géza, Vígh Arnold, Szappanos György, Hárs Viktor stb. és akkor a 2010 –es új gitáros verseny fiatal titánjai ne m is említem, akik közt vannak olyan tehetséges gitárosok hogy a világban bárhol megállnák a helyüket.

Idő: 1:57pm; dátum: Június 30, 2011; Big Leslie írta...

Üdvözöllek Ervin !

 

Megtisztelés számomra, hogy válaszoltál, és nemcsak pár szóban. A tanulási folyamat amit ajánlottál 25% -ban már végzem . A harmóniák felépítését tanulmányozom , azokból a füzetekből amelyek megvannak. Nagyon jó alapot adnak és szépen bemutatják hogyan alakulnak a harmóniák attól függően hogy az alaphangot melyik húron fogom le. A skálákból a pentatonok már úgy ahogy mennek. Most próbálom memorizálni a dúr skála első 3 tömbjét külön külön, aztán majd átjárva egyikből a másikba.  A modális skálák felépítését és miértjét is tanulmányoztam és értem is (úgy gondolom) De a tanulásuk még várat magára mert előbb a többit szeretném készségszinten használni, aztán lépnék tovább. A terc játékot és a sext hangzatokról még sajnos nem olvastam nem tudom hova tenni de el fogok jutni arra a szintre is hogy megismerjem (remélem). A stílust meg mint írod azt már tényleg csak tanártól lehet megtanulni. Az ember járhat a világon a legjobb gitároktatóhoz, de a húrokat úgyis a diáknak kell lefogni meg megpengetni. Olyan zenész mint Te soha nem fog belőllem válni, de kedvenc indiai filozófusom (Osho) mondása szerint: „A cél az út.” Ezt az elvet vallom. Én minden egyes gyakorlásomat már célként értékelem és fogom fel. Élvezettel csinálom még akkor is ha a skála futamaim még nem érik el a 120 bps-t.

Érdekes amit írtál hogy a zongoristák játékstílusát ültetted át gitárra. Akkor lehet ezt érzékeltem, akkor mikor tegnap sikerült meghallgatnom a weblapodra feltett zenéket. Háááááááááát mit monjak, ha annyit mondok hogy nagyon profi vagy az nem fejezi ki azt amit hallottam. Ilyen alkotásokat hallgatva lehet jobb ha elhajítom a pengetőmet és elmegyek favágónak vagy sintérnek. J Szóval ezt a technikai virtuózitást nem tudom hogy lehet megcsinálni. Nyílván amíg a többiek lent fociztak a téren Te a húrokat nyúztad.  A rock számaidnál tapasztalt technikai tudásod és pontosságod elképesztő.

Idő: 1:49pm; dátum: Június 27, 2011; Big Leslie írta...

Üdv Ervin !

 

A levél második része:

 

Szóval szerinted hogyan lenne érdemes fejlődnöm, vagy mia az amit mindenképp nagyon be kell gyakoroljak. CSak röviden válaszolj, ha lesz rá időd ,mivel látom tanítasz is ezért mertem feltenni a kérdést.

Egyébként hogy miket variálgattam azt az itteni lapomon is meg lehet hallgatni, de valamivel több itt is is van:

http://leslie.magix.net/

Itt látható mivel rendelkezem. Szeretem a különleges hangzásokat. A gitáromat átalakítottam úgy hogy a két pickupot külön vezettem ki. Így két külön effekt körrel tudok dolgozni. Azt a Stereo Cort guitarnál meg lehet hallgatni. Ezek csak improvizációs bohóckodások túl sok dolgot ne várj tőlle. Itt inkább a technikai érdekesség vonzott. A zene nevekben benne van hogy bizonyos csatornákon mi is hallható.

Bocs a levelemért, ha sok voltam, de a zenéid nagyon fantasztikusak. Öröm hogy a kis hazánkban vannak ilyen nagy tehetségek, csak annyira nem reklámozzák őket. Itt viszont nagyon jó embereket ls szuper tehetségeket ismerhet meg az ember.

Még meghallgatom az összes számodat.

Üdv Laci


Idő: 1:48pm; dátum: Június 27, 2011; Big Leslie írta...

 

Üdv Ervin !

Csak most csatlakoztam a Jazz csoporthoz, pedig már egy jó ideje regisztrálva vagyok. Megnéztem az ajánlott videó felvételedet. Háááááááááát mit mondjak. Iszonyatosan tetszik. Én autodidakta módon tanulgatok de így elég nehézkes. A Jazz viszont nagyon de nagyon tetszik annak is a smooth változata. Megvan a Jody Fisher által készített 4 db oktató anyag, aztán találtam egy német weboldlat ahol 8000.- ft-ért szerintem nagyon jó és hanganyaggal teli oktató anyagot vettem. Aztán van egy oktató DVD-m Joe Pass -tól. De ezek mind kevesek itt a gyakorlás számít.

A weblapodon lévó zenéket még nem hallgattam meg mindet de a Jazz zenék ott is lenyűgöztek. A referenciában pedig olvasva a legnagyobbak elismerését, az az nem semmi. Ezeke hallva és látva lehet kidobom az ablakon az összes motyómat. :-)

Lehet bolondságokat fogok kérdezni. Tudom nem lehet egy levélben megtanulni jól gitározni, de ha kérdezhetek pár szóban olyat hogy mi az amivel érdemes kezdenem. Az akkordszólók pl nagyon tetszenek, Már jópár 7-es akkorddal teljesen kicsavartam az ujjaimat. Minnél többet gyakorlom annaál jobban érzem hogy kezd az ujjam ráállni a nyakatekert akkordokra is. Aztán próbálom a skálákat is megtanulni és variálni. Aztán tetszenek még az olyan szóló improvizációk is mint amit Matt Oten csinál.
Valami ilyesmi amit szeretnék:

http://www.youtube.com/watch?v=DHoupPSkAn0

Amit igazán szeretnék az backing trackekre a jammelés. Olyan szintre mint Te soha nem fogok eljutni de mivel imádom a zenélést örömét már 7. -es korom óta így nem akarom feladni soha.

 

Folyt köv:

Idő: 10:55pm; dátum: Április 8, 2010; Willmann Krisztina írta...
szia! köszi a kedves érdeklődést! én hallomásból már ismertelek gábor révén.
sajna,az utóbbi időben elég ki vagyok vonva a forgalomból zeneileg,nem leltem olyan lehetőséget mostanság,amely akár anyagilag,akár zeneileg motívált volna.
régebben még nem igényeskedtem,ezért bevállaltam mindent,pl.tipo,varnyu country,(billentyű),
majd jött a balcsin a vendéglátó(itt ének),aztán később egy másik felállásban végre fuvola, és itt a lényeg.már nem szeretnék egyébbel zenélni,csak a flótával,amihez tényleg értek és sajnos a mi régiónkban nehéz ehhez igényes,profi zenésztársakat találni.ha bármi ötleted van etéren,hálás köszi!:-) amúgy a jethro tull vonal,ami az enyém,de bármit elfújnék.:-)
íme egy link,itt hallhatsz,az alapot a gábor csinálta,tán ismerted is már.
http://www.youtube.com/watch?v=qGoCg3Pr4k8
amúgy meg:willly@freemail.hu
üdv:willma:-)
Idő: 12:27pm; dátum: Március 24, 2010; Kolta Péter írta...
Szia!

Köszi az elismerő mondatokat! Emlékszem, Szombathelyen láttalak/hallottalak 1996-ban vagy '97-ben - akkor én is a BDTF-re jártam.
Gratulálok a lemezhez! És külön öröm, hogy nem csak Budapesten van zenei élet.

üdv,

koltapeti
 
 
 

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek