Renner Péter
  • Férfi
  • Magyarország
Ossza meg

Renner Péter barátai

  • Renner Gábor
  • Pusztiné Szekeres Ágnes
  • Csatlaky Tomi

Zene

Betöltés...

Renner Péter's csoportjai

Kapott ajándékok

Ajándék

Renner Péter még nem kapott ajándékot

Adjon ajándékot

 

Renner Péter lapja

Profiladatok

Lakhely ( város, megye - vesszővel elválasztva )
Százhalombatta
Helyed a zenében, vagy ha nem zenész vagy a foglalkozásod
zeneszerző, zenész
Zenekarod, munkahelyed stb.. neve
Nameless City
Zenekarod vagy általad képviselt/játszott/előadott zenei stílus ( az értelmetlen jelölgetés kerülendő! )
ambient, elektronikus, egyéb
Bemutatkozás
Hát majd fogok azt is...
Van hangszered? Milyen? Vagy ha nincs, szándékodban áll a jövőben beszerezni egyet?
Access Virus TI, Korg Triton Rack, Kawai K1II
A Nameless City 2009. elején jött létre az Industrial Wave Studio egyik oldalhajtásaként. Stílusában a Dark Ambient, a Chill Out, és a Down tempo dominál, ami néhol Industriális elemekkel is keveredik. Az új projectben Renner „Peti” Péter a H. P. Lovecraft művei által inspirált szerzeményeit gyűjti egy csokorba. A névválasztást is Lovecraft ihlette, ami egy 1921-ben megjelent novellájának a címe, illetve egy a műveiben gyakran felemlegetett város neve is.
Peti a zenéléssel, zeneszerzéssel 1993 óta foglalkozik, bár első kísérletezései, saját bevallása szerint, nem igazán nevezhetőek mérvadó zenének. Azóta sok év eltelt, és mondhatjuk úgy is, hogy ez a kis „kedvtelés” egyfajta hobbivá nőtte ki magát. Stílusát tekintve a Szintipop-tól, az ambienten át, az industriálig, sokmindent kipróbált. Olyan zenekarok voltak rá hatással, mint a Kraftwerk, a Depeche Mode, a Front 242, a Front Line Assembly, és a Delerium. 1997-ben, két barátjával (Andris, és Attila) megalapította az Industrial Wave Studio-t. Első igazi elismerését 2000-ben kapta, mikor felkerült Kovács Ákos „Keresem az utam” című remixlemezére, mp3 formátumban. 2001-re az Industrial Wave Studio feloszlott, azaz Andris és Attila kiszállt belőle, és a project bekerült a fiók mélyére, ahonnan csak 4 év múlva került ismét elő.
A rá következő éveket zenei kísérletezéssel töltötte, majd 2007-ben az interneten rátalált Intrendent-re, akinek elküldte az addig elkészült szerzeményeit. Ennek eredményeként került fel a 2007-es Electro Arc Compilation Vol. 1-es lemezre, majd 2008-ban a NetWare Responsibilitiesválogatás lemezre (ezeken a lemezeken az Industrial Wave Studio-val szerepel).
2009-re végül már annyi H. P. Lovecraft által inspirált zeneszáma gyűlt össze, hogy már szinte adta magát az önálló project létrehozása. A Nameless City 2010. december 1-én, a Limitless Audio gondozásában megjelent első albumának címe a szintén H. P. Lovecraftra utaló „At The Mountains Of Madness”.
2011. február 25-én jelent meg az Electro Arc kiadó gondozásában egy válogatás album „Net.Ware Victory Monuments” címmel, amin a Nameless City „Stampede” című műve is helyet kapott. 
Márciusban fellépési lehetőséget kapott a Cökxpon Ambient Társaságtól, a 2011 augusztusában megrendezésre kerülő sziget fesztiválon, az Ambient sátorban (2011.08.13. Szombat: 23:00 - 23:45). 
Május 27-én jelent meg a Music For The Rising Sun: Part II válogatás, aminek az 5-ik száma a Nameless City - The Past című szerzeménye. Ez a válogatás a Japán földrengés, és Cunami áldozatainak megsegítésére jött létre. Az anyag összes bevételét erre fordítják.

 

Renner Péter fényképei

  • Adjon hozzá fényképeket
  • Az összes megtekintése

Üzenőfal

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

  • Még nincsenek megjegyzések!
 
 
 

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek