Szigeti Csaba
Ossza meg
 • Hírek
 • Beszélgetések
 • Rendezvények
 • Csoportok
 • Legfrissebb fotók
 • Fényképalbumok
 • Videók

Szigeti Csaba barátai

 • Schürger Zsuzsanna
 • NAGY LÁSZLÓ
 • Tar Évi
 • Z. Kiss Zalán

Kapott ajándékok

Ajándék

Szigeti Csaba még nem kapott ajándékot

Adjon ajándékot

 

Szigeti Csaba lapja

Profiladatok

Lakhely ( város, megye - vesszővel elválasztva )
Budapest,Pest
Helyed a zenében, vagy ha nem zenész vagy a foglalkozásod
zeneszerző, énekes, hangszeres zenész, hangmérnök, szövegíró
Milyen hangszeren játszol? ( Ha hangszeres vagy. Csak a hangszer nevét írd le, pl.: gitár )
zongora
Zenekarod, munkahelyed stb.. neve
Szigeti Csaba produkció
Zenekarod vagy általad képviselt/játszott/előadott zenei stílus ( az értelmetlen jelölgetés kerülendő! )
pop
Bemutatkozás
Üdv Mindenkinek!

Alig múltam el öt éves amikor a fejembe vettem, hogy nekem kellene egy zongora. Anyukám elvitt egy játékboltba és ott levettek a pólcról egy játék zongorát. Szép piros volt, a fekete billenytyűk csak festve voltak de azért a fehéreket le lehetett nyomni. Sajnos a mérete jóval kisebb volt egy valódinál és már ez a tény sem tetszett, de mikor meghallottam a rettenetes hamis hangját csak annyit mondtam, ez nem jó nekem igazi kell. Ez hamis. Aztán nagy szerencsémre lett igazi zongorám és azóta csak zongorázom. Klasszikust tanultam és könnyűzenét, majd tizennyolc évesen hivatásos előadóművész lettem. A apesti bárokban zongoráztam és énekeltem bár ez a műfaj már abban az időben leáldozóban volt. Aztán tovább tanultam jazzt és zeneszerzést, hangszerelést Berlinben. Itt kezdtem ismerkedni a stúdió technikával és eltartott egy jó ideig amire egy dalt sikerült normálisan összekeverni, pedig a legjobb hangmérnököktől leshettem el az okosságokat. Haza térve 92-ben nyertem egy közönségdíjat az Egri táncdalfesztiválon 1992-ben az egykori Danubius rádió támogatásával. Sok híres zenésszel dolgoztam, dalokat írtam és lemezeket készítettem. 1994-ben ismét résztvettem egy dalversenyen ahol döntőbe került ismét a dalom és ez a dal még a Calipszó rádió slágerlistájára is felkerült. Akkoriban ezeket a rendezvényeket közvetítette az MTV1. 1995-ben Balázs Fecó és Horváth Attila a két zseniális szerző dalát énekelhettem a 40. euróvíziós dalversenyen Dublinban. Ezt követően egy könnyed pop csapatot alapítottam feel Good family néven és 97-ben meg is jelent az első lemeze ennek a csapatnak a universal kiadónál. Sajnos egy autóbaleset vetett véget a zenekar pályafutásának. 2001-ben kezdtem tervezni a saját stúdióm megalapítását és míg a TV2 Popsztárok produkciójában dolgoztam, ezt meg is valósítottam. A stúdióm 2002-től működik folyamatosan. Saját lemezeimet ez után már itt készítettem. Ismét zenekart alapítottam ami nem volt egyszerű. Annyira belejöttem a tv műsor készítésbe, hogy 2004-ben útjára indítottam a Kincses Sziget című könnyűzenei műsort a Hálózat tv csatornáján. 2008-ig a fiatal tehetségektől a rutinos blues és rock zenészeken át a legnagyobb nevekig sokan megfordultak a műsorban. Jelenleg dalokat írók, stúdiózok és koncertezek. A zenével bejártam Európát és visszatértem Dublinba is, de a továbbiakban a legfontosabbnak a hazai tehetségek segítését tartom, és a hazai legendás előadók és zenekarok, zenészek életművének megörzését tartanám legfontosabbnak, hiszen ez a mi kultúránk.
Van hangszered? Milyen? Vagy ha nincs, szándékodban áll a jövőben beszerezni egyet?
Van hangszerem de mindíg szándékomban áll venni.

Üzenőfal (1 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

Idő: 8:12pm; dátum: Április 8, 2012; Turcsányi István írta...

Helló Csaba!

Turcsányi István vagyok, Nagy Laci barátja.

A segítségedet szeretném kérni abban hogy a zenekaromba hiányzó billentyűst megtaláljam.Természetesen ha van tanítványod és még nem igazán nagy tapasztalatú, az is érdekel.

Ennek az instumentális jazz ( főleg swing és standard) és instrumentális rock(Joe Satriani) formációnak trió felállást képzeltem.Saját szerzemények kidolgozása már a dobossal elindult.Én gitár,bassgitár poszton vagyok.

Előre is köszönöm.

Szia.István.

 
 
 

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek