Augusztus 2009 naplóbejegyzések (76)

Nothing but the blues and the good booze

Sziasztok, Thinfinger Maha pszeudó alatt működve sokmindent tettem a blues popularizációja érdekében. Mint zenész közel harmincéves aktivitásom során sokfelé megfordultam zenekarommal a Blues Halterrel. Számtalan zenei műsor rendezője voltam, fiatal tehetségek felfedezésében részt vettem, és ami megkoronázta e szeretetemet a blues iránt az egy könyv megírása volt ami A gyógyírként ható blues címen jelent meg 2008-as év végén. Mivel magyar nyelven is megjelent június elején… Folytatás

Hozzáadva Nagy Tibor által a Augusztus 31, 2009-on 10:11pm-kor — Nincsenek hozzászólások

A Shortstory közönségdíjas lett a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

Fehérvári siker az utcazene fesztiválon

Fotó: Hermán Fanni

A Tajti Zoltán vezette fehérvári Shortstory nevű zenei projekt nyerte a július 15-18. között megrendezett 10. Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját.



Veszprémben július közepén ismét utcára vonultak a zenészek: az akusztikus zene rajongói nagy örömmel köszönthették az utóbbi években valódi fesztiválvárossá fejlődött történelmi város utcáin a messzi földről oda sereglett utcazenészeket. Az öt színpadon és… Folytatás

Hozzáadva Szabó Dániel Ferenc által a Augusztus 31, 2009-on 8:14pm-kor — Nincsenek hozzászólások

Rekord a SZIN-en

Közel 62 ezren pörögtek a Tisza-parton, a legnagyobb nyárzáró bulin, a Szegedi Ifjúsági Napokon.



A fesztivál közönsége már az egész fesztiválon re:pohárból sörözhetett, a környezetvédelmi miniszter átadta a Zöld Fesztivál díjat, mindenki boldogan fesztiválozott, a helyi önkormányzat jegyzője pedig elnémíttatta a zenét a zárónap éjszakáján.



Soha ennyien nem buliztak az Újszegedi Partfürdőn a SZIN „újkori” története óta. A hazai fesztiválnyarat búcsúztató… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 31, 2009-on 4:26pm-kor — Nincsenek hozzászólások

Barcelonába indul a magyar leánykar

Az alig egy hónapja Japán koncertkörútjáról hazaérkezett nyíregyházi Pro Musica Leánykar, Szabó Dénes karnagy vezetésével augusztus 31-én ismét útnak indul! Ez alkalommal Spanyolországba szól a meghívás.



A Barcelonában élő Elisenda Carrasco karnagy és Sant Cugat-i kórusa nem ismeretlen a nyíregyháziak előtt, hiszen a spanyol együttes többször is megfordult már a Kodály Iskolában és több éve szoros barátság fűzi össze őket a Cantemus kórusaival.



Az együttműködés a… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 31, 2009-on 4:24pm-kor — Nincsenek hozzászólások

Magyar Zenész Bázis - Már iPhone-ra optimalizálva is :)

Örömmel értesítjük tagjainkat, hogy mától ismét léptünk egyet a technika legújabb és legnagyszerűbb vívmányai felé. A Magyar Zenész Bázis oldalát már iPhone-ra optimalizált változatban is böngészheted.

Hogy nálad is működjön mindez, semmit sem kell másképp csinálnod mint korábban, ugyanis ha az iPhone-od Safari böngészőjébe beírod a www.zeneszbazis.hu címet, a rendszer automatikusan felismeri azt hogy iPhone-ról lépsz be és Neked… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 29, 2009-on 11:00pm-kor — 1 megjegyzés

Veszélyes az MP3-lejátszó?

Az MP3-lejátszót használók nagyjából 10 százaléka halláskárosodást szenvedhet a hallójárataikban túl hangosan dübörgő zenétől - derül ki egy vizsgálatból.



A kutatás eredményei szerint azok, akik több mint öt éven keresztül hallgatnak hangos zenét napi egy óránál hosszabb időtartamban, komoly veszélynek teszik ki hallószerveiket. Európa-szerte nagyjából 10 millió ember tartozik a veszélyeztetett zenebarátok csoportjába.



Számtalan fiatal úgy hallgat rendszeresen… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 29, 2009-on 10:00am-kor — 1 megjegyzés

Simon Gábor - Egy magyar Freestyler

Bizonyára már sokan vártátok ki lesz a következő bemuitatkozónk a korábbi felhívásunk kapcsán. Volt már keméyn és lágy, rock és elektronikus. Most itt az ideje bemutatni egy igazi szövegelőt.



Íme a bemutatkozás:



"Simon Gábor-ként jöttem a világra a föld napján 1981-ben. A születésem körülményeire nem nagyon emlékszem így szót vesztegetni rá nem is akarok, bár nem mondom, hogy nem tudnék, hisz édesanyámnak hála rendelkezem némi háttér… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 28, 2009-on 1:00pm-kor — Nincsenek hozzászólások

Olvasnivalót ajánlunk! Könyv a gitárról

Oldalunk célja, hogy a közösségi funkciók mellett széles körben szolgáljunk érdekes hírekkel, de mindig gondolkozunk újdonságokon. Most kis olvasnivalót kínálunk.



A gitár a legátfogóbb zenei kézikönyv, amelyet erről a hangszerről valaha írtak. Szerzői a világ legismertebb zenei újságírói, gitárszakértői, akik alapos, közérthető stílusban írnak a különféle gitárok és erősítők hangzásvilágáról.



Írásaik kezdő, haladó, valamint profi zenészek számára egyaránt… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 28, 2009-on 9:30am-kor — 2 megjegyzés

Helyrehozható a karcos CD?

Ugyanúgy, ahogyan anno a kazetták, a CD-k is egy idő után használhatatlanná válnak. Az évek alatt megsérült, karcos lemezt már nem igazán olvassa be a lejátszó, ha véletlenül be is olvassa, akkor pedig ugrál, akadozik. De erre is van megoldás. Utánajártunk, eláruljuk.



Tekintsük el attól a verziótól, hogy elkezdjük fogkrémmel kenegetni a lemez írott felületét. Lehetőség van azonban professzionális módon is újjávarázsolni a CD, illetve DVD lemezeinket.



Egy… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 28, 2009-on 6:00am-kor — Nincsenek hozzászólások

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok, Szegeden.

Kedd óta dübörög a "szegedi Woodstock", avagy a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol több mint 220 magyar és külföldi banda és előadó szórakoztatja az Újszegedi Partfürdőre érkező tömegeket.



A SZIN-en fellép a fesztiválozó magyar zenei élet színe-java, Tankcsapdától a Neo-ig. A rendezvény honlapján minden pontos és fontos információ megtalálható, így nem részletezzük a fellépők végeláthatatlan sorát. Csupán néhány név: Guano Apes, Macy Gray, Belmondo, Kispál és a Borz, The… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 27, 2009-on 8:00am-kor — 1 megjegyzés

Halad a korral az Operaház

A modern kornak megfelelően hamarosan jegyváltás telefonon, bankkártyával is történhet az Operaházban.



Szeptember 1-jétől az Operaház ismét új lehetőséget kínál a jegyváltásra. Hétköznap 10 és 16 óra között a 311-9017-es telefonszámon rendelve belépőjegyeiket, bankkártyával is fizethetnek.



Amennyiben a vonal túlterheltsége miatt nem jelentkeznek azonnal, az info@opera.hu , vagy a jegy@opera.hu e-mail címeken jegyváltók visszahívást… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 27, 2009-on 7:30am-kor — Nincsenek hozzászólások

Óda a Magyar Zenész Bázishoz :)

Meglepő és egyben roppant kedves levelet kaptunk az egyik tagunktól, aki verses formába öntötte "hozzánk" fűződő gondolatait. Szeretnénk ezt közzétenni, melyhez Ő is hozzájárult. Nagyon kedves, köszönjük! :)





"Kedves Operator Team!



Gratulálok nektek az oldalhoz, kívánom, hogy mindennap

csatlakozzanak az újabb, s újabb tagok :)



Ez az, az oldal, melyre mindenki rátalál,

és általatok érzik az emberek, hogy

a zene, az életünk…
Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 27, 2009-on 6:30am-kor — Nincsenek hozzászólások

Magyar Dal Napja - Közeledik!

Tegnap részesei voltunk a Magyar Dal Napja sajtótájékoztatójának, ahol a Presser Gábor által megálmodott rendezvény második évadát vezették fel a média képviselőinek.



Tavaly még a Sziget adott otthont a rendezvénynek, idén pedig már legalább 22 helyszínen zajlanak majd az események 2009 szeptember 13.-án. Önálló életre kelt az esemény és várhatóan jövőre még több színpadot fognak állítani az ország megannyi helyszínén a magyar dal jegyében.



A színház,… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 26, 2009-on 10:48am-kor — Nincsenek hozzászólások

Megújult a YouTube

Átszabták a fejlécet, javítottak a testreszabhatóságon.



A változások legszembetűnőbb része az újraszabott fejléc, ahol a korábbi menü fejléc hangsúlya helyett a kereső kapott nagyobb fókuszt. A logó balra tolódott ki, s mellé az eddiginél jóval nagyobb méretbe felkerült a keresőmező. A klasszikusabb menü helyett egy nagyon egyszerű listában ez alá került a navigáció, ahol a "Home", "Videos", "Channels", illetve amerikaik számára a "Shows" lehetőségek közül lehet… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 26, 2009-on 6:00am-kor — Nincsenek hozzászólások

Csütörtökön örök búcsút veszünk Cseh Tamástól

A közelmúltban hosszú betegség után elhunyt zenész-énekes legenda, végső nyughelyére kerül. A szertartás Budapesten, a Farkasréti temetőben lesz. A hírek szerint egy régi barát, Bereményi Géza is búcsúztató beszédet is mond majd.



Cseh Tamás, 66 évesen hunyt el, 2009.augusztus 9.-én.

Nyugodjék békében!



Korábbi kapcsolódó cikkünk… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 26, 2009-on 12:30am-kor — Nincsenek hozzászólások

H.A.R.D. angol énekessel

Kiszivárgott az első fotó a H.A.R.D. zenekar új felállásáról. Izgalmas változás, hogy az új énekes a Baltimoore-ból ismert Björn Lodin.



A további posztokon pedig a következő a felállás:

Mirkovics Gábor - Basszus

Csillik Zsolt - Gitár

Csillag Endre - Gitár

Hornyák Balázs - Dobok



Jelenleg egy új stúdióalbum rögzítésén dolgoznak.

Reméljük mihamarabb előrukkolnak valami fülbizsergető muzsikával.…



Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 26, 2009-on 12:00am-kor — 1 megjegyzés

Idén is díjazzák a prima zenészeket

Ismét reflektorfénybe kerülnek hazánk kiemelkedő tehetségei, kulturális, művészeti és sportélet kiválóságai.



A díjazottak között évről-évre többszázezer eurót osztanak szét. A szakmai elismerésen kívül egy 50 ezer euro értékű közönségdíj is átadásra kerül.



A 2003-ban Demján Sándor üzletember és a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöksége által alapított díjat a hagyományoknak megfelelően idén is tíz - köztük két zenei - kategóriában adják… Folytatás

Hozzáadva Zenészbázis Hírek által a Augusztus 25, 2009-on 9:30am-kor — Nincsenek hozzászólások

Hullanak a rádiók? Mi lesz veled Rise FM?

Napokkal ezelőtt írtunk arról, hogy megszűnt a Gold FM.

Most kiderült, hogy a Rise FM is engedély nélkül sugároz a Citadelláról? Legalábbis van akik szerint igen.




Mivel engedélyük egészen mostanáig nincs, a Nemzeti Hírközlési Hatóság megkísérelte az adó lekapcsoltatását, azonban ebben a rádió emberei megakadályozták. A módszer egyszerű és hatásos volt: nem engedték be a hatóság képviselőit a rádió területére. Most a következő lépés a rendőrség segítségének… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 25, 2009-on 8:00am-kor — Nincsenek hozzászólások

A jó TV Maci "megborult"? Csak a fagott a régi.

Sok támadás érte a sokunk emlékeiben békésen fogat mosó TV Maci punk leszármazottját. Van aki szerint vicces, de van aki szerint ez már túlzás. Mindenki döntse el maga.



Persze nagyon Cool...illetve MTV, de mi sem egy pusztítóként szeretnénk emlékezni rá.



Kíváncsian várjuk a… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 24, 2009-on 12:30pm-kor — 1 megjegyzés

Zenész neve is felmerült a bűncselekményekben

Nem gyakori az ilyen hír a magyar zenei életben, főleg nem ilyen súlyos mértékben. A Replika egykori dobosát is letartóztatták.



A romák elleni gyilkosságok ügyében történő nyomozás keretein belül, letartóztatásba került K.Árpád is, aki a Replika zenekar egykori dobosa. A zenekar frontembere szerint csendes és szelíd emberként ismerték meg a most gyiklosságokkal is összefüggésbe hozott zenészt. Igaz, már rég nem dolgoznak együtt, hiszen a kilencvenes évek közepén… Folytatás

Hozzáadva Operator által a Augusztus 24, 2009-on 12:00pm-kor — Nincsenek hozzászólások

Havi archívumok

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek