Az X-Faktor minden idők leghatalmasabb tehetségkutató műsora

Schiwert-Takács László, az X-Faktor kreatív főszerkesztője számos sikeres produkció (Szombat Esti Láz, Celeb vagyok, ments ki innen!, Csillag születik stb.) alkotója Londonban járt, ahol többek között Simon Cowelltől tanulta: hogyan készül a világ legsikeresebb tehetségkutató műsora. A szakember ősztől az RTL Klub képernyőjén viheti sikerre a gigantikus showt.


A múlt héten jöttél haza egy nemzetközi konferenciáról, ahol olyan televíziós szakemberek folytattak eszmecserét, akik az X-Faktor nemzetközi változatain dolgoznak. Ki szervezte ezt az eseményt?


- A formátum tulajdonosa, a Fremantle Media, Simon Cowell produkciós cége, a SICO valamint a műsor felfedezettjeinek kiadója, a SONY. A vendéglátó pedig az eredeti brit verziót bemutató televíziós csatorna, az ITV volt.

Melyik országok képviseltették magukat?

- Ott voltak az angolokon kívül azon országok televíziósai, akik éppen most forgatják a műsort (görögök, dánok) és velünk együtt a többiek, akik még csak most készítik elő a produkciót (németek, indiaiak, amerikaiak).

Mi volt a konferencia apropója?

- Tapasztalatcsere volt, ahol olyan ötleteket kaptunk, és olyan buktatókat osztottak meg velünk, amelyeket még a műsorformátumot pontosan leíró „biblia” sem tartalmaz. Emellett minden felmerülő kérdésünkre választ kaptunk.

Nem ez az első licencműsor, amelyen dolgozol. Korábban is vettél részt ehhez hasonló nemzetközi fejtágításon?

- Nem, ez a legnagyobb szabású licencműsor, amin valaha dolgoztam, sőt a legnagyobb szabású egész estés műsor. Előfordult már persze olyan, hogy a formátum tulajdonosának képviselője eljött Magyarországra, és segítette az első lépéseinket. Így történt például az Iker Show vagy a Celeb vagyok, ments ki innen esetében. De nemzetközi eszmecserén ezelőtt nem vettem részt. Nem általános, hogy ilyet szerveznek.

Mi volt a legérdekesebb a „tananyagból”?

- Érdekes és nagyszerű volt látni, hogy amellett, hogy a britek milyen végtelenül profi televíziósok, a műsor hetedik évadán is töretlen lelkesedéssel, nagy örömmel dolgoznak. Ez a lelkesedés az, amely a magyarországi munkára is katalizátorként hathat.

Az X-Faktor szinte egybeforrt megalkotójának, Simon Cowellnek a nevével. Ő is részt vett az eszmecserén?


- Nemcsak, hogy ott volt, de aktív résztvevője volt az eseménynek. Azt hittem, legfeljebb beköszön majd a konferenciaterembe, de nagyon kellemesen csalódtam. Simon egész nap ott ült velünk, hozzászólt a témákhoz, minden kérdésre készségesen válaszolt, kezében tartotta a történéseket. A szünetekben és a végén pedig személyesen is oda lehetett menni hozzá, kedvesen és közvetlenül beszélgetett mindenkivel.

Veled miről?

- Arról beszélgettünk, hogy a brit X-Faktor adásaiban megfigyelhető: évadról évadra egyre több az érzelem. Simon azzal magyarázta, hogy noha az angolok a világban hidegvérükről és szenvtelenségükről híresek, a valóságban nagyon is érzelmes emberek, akiknek a televízió képernyőjén is szükségük van az emóciókra.

Volt más híresség is a konferencián?


- Igen. A brit X-Faktor ötödik évadának győztese, Alexandra Burke mesélt arról, hogy hogyan élte meg a versenyzést és hogyan tud helyt állni a nemzetközi popszakmában egy olyan lány, akik élete első 19 évét egyszerű angol diáklányként élte.

Miben lesz más az X-Faktor, mint az eddig látott tehetségkutató műsorok?


- Zenei tehetségkutató lesz, amelyben a versenyzők különböző kategóriákban indulhatnak, az őket bíráló zsűritagok pedig egyszerre segítői, mentorai is a kategóriák versenyzőiből összeálló csapatoknak. Az X-Faktor minden idők leghatalmasabb tehetségkutató műsora, minden eddiginél nagyobb, szebb, látványosabb. Eddig mindenhol kiverte a biztosítékot, mi pedig azon dolgozunk, hogy ez nálunk se alakuljon másként.

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2018   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek