Bárhogy mehetsz a Sziget Fesztiválra, csak autóval NE!

Mivel a Fesztivál környékén alig van szabályos parkolási lehetőség, a szervezők kérnek mindenkit, hogy a Sziget megközelítéséhez kizárólag tömegközlekedési eszközöket vegyenek igénybe.

Szervezők köszönettel tartoznak, hogy a közösségi közlekedés Szigetet érintő járatait sűríti a fesztivál idejére a BKV Zrt. Támogatásukkal a helyi lakosok, és az ide érkező külföldiek, a tömegeket vonzó fesztivál idején is kényelmesen utazhatnak. Négynyelvű információs anyagaik abban is segítenek a fesztiválozóknak, hogy hogyan juthatnak el a helyszínről legkönnyebben pl. a Deák térre, vagy a Ferihegyi repülőtérre.

Hajó is lesz

A Sziget kerékpárúton is megközelíthető, s a fesztivál területén ingyenes bringamegőrző működik, s ha kell kisebb javításokat, karbantartást is elvégeznek a kerékpáron. Mindezeken túl bérelni is lehet kerékpárt a szigeti bejárónál.

Természetesen idén is lesz hajójárat. Hajójárat hétköznap (a -1. naptól, hétfőtől-péntekig) 14-04 óra között, a hétvégén (szombat, vasárnap) 12-04 óra között, a pesti oldalon a Jászai Mari tér (Margit-hídtól északra 3., számozás szerint a 8. számú móló), valamint a Vigadó téren a 3/a móló (a SPOON és a Columbus hajók között) ezenfelül még a budai oldalon a Batthyány tér és a Sziget között folyamatosan oda-vissza jár. A jegy ára 600.-Ft.

Minden nap este 11-től reggel 5.00-ig folyamatosan közlekedik, a már megszokott Sziget buszjárat. A jegy ára 450.- Ft. Útvonal: a Szigettől az Árpád híd budai hídfője – Margit híd budai-pesti hídfője – Nyugati Pályaudvar – Oktogon – Madách tér útvonalon a Móricz Zsigmond körtér végállomásig.

Riksával is mehetsz

A Sziget szolgáltatásainál megszokott, mérsékelt transzferárakon lehet a TAXI szolgáltatásait igénybe venni. De aki a környezetbarát személyszállítást választja, RIKSÁval is jöhet, vagy mehet az otthona és a Sziget között.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is sűrűbben közlekedik a HÉV augusztus 12. és 16. között, a Sziget Fesztivál idején. A szentendrei HÉV menetrendje már augusztus 10-től változik a rendezvény előzetes programjaihoz igazodva. A fesztivál helyéhez legközelebbi megállóhely a Filatorigát.

A BKV Zrt. számít arra, hogy a Sziget idején jelentősen megnő az utasforgalom a Szentendrei HÉV vonalán. Annak érdekében, hogy minden utas — akár törzsutas, akár bulizni megy — kényelmesen utazhasson, a HÉV sűrűbben közlekedik a rendezvény ideje alatt; a Batthyány tér és Békásmegyer között pedig éjszaka is jár. A sűrített járatokon túl információs pultokkal és tájékoztató anyagokkal is segítik a rendezvényre igyekvőket.

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek