Cubase 5.5 - Nem csak ráncfelvarrás az update!

Megjelent a Cubase és a Cubase Studio 5.5 verziószámmal ellátott frissítése, mely javulást ígér a teljesítmény tekintetében, erősíti az automatika és a videós képességeket, valamint "beat tool" és "workflow" ügyben finomítottak.

A Cubase audio motorja kiváló low-latency teljesítménnyel büszkélkedhet a négy- vagy annál több magos rendszereken is. A LoopMash és a REVerence pluginek frissített változataiban csökkentették a processzor igényt, ezzel felszabadítva némi plusz erőforrást. A Cubase 5.5 natív 64 bites változata, immár továbbfejlesztett VST Bridge funkciókkal büszkélkedhet. A nagyobb teljesítmény és - az állításuk szerint - drámaian megnövekedett kompatibilitás megteremtésére fektették a hangsúlyt a 32 bites VST2.4 pluginek esetében.

Mixeljünk kényelmesebben és örüljönk az új videós lehetőségeknek!

Az automatizálás panel kapott egy csinos kis ráncfelvarrást és most újabb funkciókkal is bűvült, mint például a "Fill modes". Még kényelmesebb hozzáférést ígér a track-ekhez, a mix- és plugin paraméterekhez, a "quick control" rendszer kiterjesztődött a Group-okra, effektekre, ki- és bemeneti csatornákra, míg a "VST Connections" leegyszerűsödött. Az új Open GL gyorsított videó motor teljes HD támogatást nyújt, teljesítmény skálázhatóságot és például a videók FireWire-en keresztüli kijátszását teszi lehetővé.

Adjunk az ütemnek!

A Cubase Sampler Editor is jelentős finomítások "elszenvedője". Erénye a hitpoint észlelési algoritmus bevezetése és a local timeline az audiowarp meghatározásának módjában. A Groove Agent ONE új import-export funkcióval büszkélkedik, valamint vizuálisan is beállíthatjuk már a minta kezdő- és végpontjait is. Továbbá 19 vadiúj és exkluzív dobkészletet is kapunk a "hozzácsapott" 800 legjobb vintage mintákból. A LoopMash, csatornánkénti jelszint mérőt és hangerőszabályozót kapott, valamint egy "teljes hasonlóság küszöbérték" szabályozónak nevezett valamit, amely a loop-szerkezet átfogó sűrűségének vagy tömörségének a szabályozására hivatott. Ezt mindenképp ki kell próbálni :)

Erősítsünk a munkafolyamaton!

A Cubase felhasználók által jól ismert "Media Bay" interfész felületét újratervezték, így nem csak jobban használható, de még csinosabb is lett. Ebben a verzióban is integrált billenytűzet dukál és persze "memo recorder" a hirtelen jött ötletek prewiev felvételére, skiccelésére. A Channel Batch Export biztosítja a felhasználó által beállított névadás lehetőségét és megadja a nem-modáis audio export ablak igény szerinti nyitva hagyásának lehetőségét, hogy a beállításokkal bíbelődhessünk, bármikor is jusson az eszünkbe. Az infoline és a toolbar kicsit letisztult a jobb olvashatóság és a gyorsabb hozzáférhetőség érdekében. A scrub funkción is finomítottak, hogy akusztikailag akkurátusabb "képet" kaphassunk a pontos és precíz szerkesztéshez.

Aki rendelkezik jogtiszta Cubase 5 vagy Cubase Studio 5 programmal, a következő linkeken ingyen letöltheti a frissítést:Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

markanera hozzászólása, Június 23, 2010 1:01am
Naaaa, ez profi! :)

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek