Február 25-ével elindult az Egyesült Államokban a jogvédők és az internetszolgáltatók által közösen kidolgozott rendszer, amelynek keretében figyelmeztetésben részesítik a kalózkodó internetezőket.


A legnagyobb amerikai internetszolgáltatók, az AT&T, a Cablevision, a Comcast, a Verizon és a Time Warner Cable együttműködésével elindult február 25-én az a kalózkodás elleni program, amelynek keretében a szolgáltatók a jogvédők panaszai alapján figyelmeztetést küldenek a kalózkodó internetezőiket. A rendszert több éves előkészítéssel az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA), az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA), valamint a független filmeseket tömörítő IFTA és a független zenészeket képviselő A2IM dolgozta ki. 


A rendszer célja inkább az internethasználók oktatása és jogszerű útra, legális tartalomfogyasztásra való terelése, mint a büntetés.A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a jogvédők február végétől monitorozzák a letöltő oldalakat, és az engedély nélküli tartalommegosztások esetén értesítik az internetszolgáltatókat, amelyek az értesítés alapján figyelmeztetik előfizetőiket.


A rendszert „hat csapás” néven is emlegetik, ugyanis ismétlődően hat alkalommal történhet meg az előfizetők értesítése. Az első e-mailekben csak figyelmeztetik az előfizetőt, hogy jogellenes tartalom hozzáférhető a hálózatukon és felhívják a figyelmét arra, hogy jelszóval védheti hálózatát a visszaélésektől. A későbbi értesítések esetén szerzői jogi oktatási anyag elsajátítására is kötelezhetik a felhasználót. Az eredménytelen értesítések következményeként akár az érintett által használt sávszélességet is korlátozhatják.


Az együttműködés szerint az egyes szolgáltatók nem egyforma szankciókkal élnek: az AT&T például oktatási megközelítést alkalmaz majd, míg a Verizon a forgalomkorlátozás eszközeivel élne. 


Több oldalról aggodalmak merültek fel a rendszerrel kapcsolatban, így például az is, hogy milyen hatással lesz majd az ingyen WiFi hozzáférést nyújtó kisebb boltokra vagy kávéházakra.


A rendszer ugyanakkor nem megy olyan messzire, hogy a felhasználókat az internetkapcsolatuktól megfosszák: a szolgáltatók ugyanis azoknak az előfizetését sem akarják felmondani, akik hat vagy több alkalommal kaptak figyelmeztetést.

forrás:HENT

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek