EUROVÍZIÓ 2013 - Megjelenésért tolong a szakma

Február minden szombatja A Dal 2013-ról fog szólni, február utolsó hétvégéjén szombaton és vasárnap középdöntő, március 2-án pedig - a forrás szerint - a közönség dönti el, kit tart arra érdemesnek, hogy elküldje a malmői Eurovízióra.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Lencsó Rita, az MTVA Sajtóiroda vezetője elmondta, hogy a tavalyihoz képest 20%-kal többen adtak be pályázatot. Eddig 240 borítékot nyitottak fel, ami a beérkezettek 90 százaléka. A matematika szerint a 100% 267 borítékot jelent. Végül 30 dal verseng majd 6 fordulóban.

A pályázók köre az underground zenészektől az egészen híres pop és rockzenészekig terjed. A zeneszerzők között is több ismert személy van, így például Geszti Péter, Hien vagy Bereczki Zoltán.

Újdonság, hogy a zsűriben ötödik tagként Rúzsa Magdolna is ott lesz. Az énekesnő a Kossuth Rádió műsorában azt mondta, fantasztikus előadók és zenészek indulnak majd az előválogatón. Saját szerepe kapcsán megjegyezte, fontosnak tartja, hogy olyan személyek is üljenek a zsűriben, akik megjárták már az Eurovíziós dalfesztivált, mert ők különösen jól érzékelik, mik azok a nüansznyi dolgok, amelyek nagyon sokat számítanak egy ilyen világversenyen.

Összegezve: február 2, 9 és 16 a három elődöntő dátuma, ahol fordulónként 10-10 dal versenyez. Utána következik a február 23-24-i hétvége, ahol az elődöntőkből továbbjutott dalok versengenek a középdöntőben (nincs információ arról hogy ekkor hány dal fog szerepelni egy fordulóban), a március 2-i döntőben viszont a fennmaradó 8-as mezőnyt a zsűri fogja megfelezni, és a 4 dal közül a közönség fogja eldönteni a végső győztest. A zsűri elő-, és középdöntőbeli szerepéről, illetve a verseny helyszínéről nem esett szó.

A mi kommentárunk szerint pedig, szomorú, hogy a jelentkezők nem feltétlenül a nemzetközi sikerek vagy bemutatkozás lehetősége miatt szállnak versenybe, hanem a puszta megjelenésért, itt, a saját hazánkban. Ennek oka pedig, hogy gyakorlatilag nincs olyan zenei műsor ma Magyarországon, mely ne valamelyik nagy kereskedelmi csatornához kötődne, ahol viszont csak a holdudvar tagjainak van hely. 


Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu – eschungary.hu

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek