A TC Electronic újított a hangolók között, a PolyTune-nal. Ha pengetsz, akkor egyszerre, minden húrra vonatkoztatva mutatja a hangmagasság eltérését. Persze kromatius üzemmódban is működik, True Bypass lévén nyugodtan bekötve maradhat. Kicsi, praktikus, a kijelző fényereje automatikusan idomul az aktuális környezethet, úgyhogy mindig jól látható.A hangolás korábban maga volt a "szükséges rossz". Ez az utolsó legyőzendő akadály, mielőtt a húrok közé csapsz. Mostanra a hangolás is megfelel a 21.század követelményeinek, megérkezett a PolyTune, TC Electronic kis méretű hangoló-pedálja. A PolyTune az első polifónikus hangoló, a jövő gitárosai el fognak gondolkodni rajta, hogy korábban hogy is bírták ki enélkül az eszköz nélkül.

Képtelenségnek tűnt, de megvalósult

A trükk abban rejlik, hogy másképp közelítettek a hangoláshoz, célul tűzték ki a pontosságot, az egyszerű használatot és hogy a hangolás gyorsan megtörténhessen. A PolyTune-nal egyszer megpengeted a húrokat a gitárodon, vagy basszusgitárodon, és rögtön meg is mondja, hogy melyik húrok szorulnak hangolásra! Ez a vadonatúj technológia forradalmasítja a hangolás módszerét, és megvalósítja a korábban lehetetlennek tartott célt, azaz több húr egyidejű hangolását! Az egész csak annyiból állj, hogy pengess - hangolj - és zúzz. Így gyorsan be tudsz hangolni, és aztán már kezdhetsz is újra játszani.
Azonnali áttekintést is nyújt a húrok hangmagasságáról, a PolyTune élő játék közben mutatja meg igazi arcát, ahol a gyors hangolás elengedhetetlen, a közönség és te is alig várod, hogy folytassátok a zúzást. Az élő használat mellett a pedál más alkalmazási területeken is beváltja a hozzá fűzött reményeket, nevezetesen, hogy a játékra koncentrálhass.

Hangolási láz

Ugyanúgy hatékonyan működik gitárra és basszusgitárra is, a PolyTune rugalmasan használható is egyben. A referencia hangmagasságot te választhatod meg 435Hz-től 445Hz-ig, hogy másokkal összhangban tudj játszani, legyen szó bármilyen hangszerről vagy bármilyen szituációról.

Abban az esetben, ha a szokványostól eltérő hangolású hangszerrel játszol, akkor is használhatod, hiszen Esz-től egészen B-ig lehet a hangolást levinni. Legyen szó bármilyen hangmagasságról vagy hangolásról, a PolyTune biztos kézzel végzi a dolgát, plusz/minusz egy cent pontossággal.

Kromatikus bajnok

Amellett, hogy polifónikus hangoló, a PolyTune kromatikus hangolásra is képes, a mostani legjobb hangoló-eljárással, lenyűgöző 0.5 százalékos pontossággal. Mi sosem elégszünk meg a meglévő sztenderdekkel, úgyhogy pár egyedi funkcióval járultunk hozzá, hogy a hangolónk kiemelkedjen a többi közül.

Hangolási módok

Kezdjük először a két különálló hangolási móddal, amiket a saját választásodnak és ízlésednek megfelelően használhatsz. A Needle, azaz tű mód azoknak hasznos, akik a hangolókra a klasszikus módon tekintenek. Azok számára, akik több információhoz szeretnének használat közben jutni, beépítettek egy módszert, a stream-módot, ami a legkisebb hangmagasságbeli eltéréseket figyeli, és azonnal visszajuttatja az informáiót neked a kijelzőre forgó mozgás segítségével (ha jobbra mozog, akkor magasabb hangon játszol a kelleténél, ha balra, akkor alacsonyabban).

Hangoló mágnes

Mindkét kromatikus módszer kulcsa a hihetetlen gyors és precíz válaszidő, amit az egyedülálló hangoló-mágnessel értek el. Ez lelassítja a mágnest, ahogy közeledsz a kívánt hangmagassághoz, a feladatodat ezzel nagyban megkönnyíti és leegyszerűsíti.


MonoPoly

Használd akár a polifónikus, vagy a kromatikus hangolót, a pedál tudja, amire szükséged van. A MonoPoly nevű eljárás segítségével képes megállapítani, hogy egy vagy több húron játszol, és azt azonnal annak a hangolási módnak megfelelően mutatja is.

Total Recall

Természetesen ez a sok funkció nem jelentene túl sok pluszt, ha nehézkesen lehetne beállítani, vagy használni. Más hangolóktól eltérően le lehet menteni a beállításokat a referencia hangmagasságtól a hangolási módig, és ezeket megőrzi kikapcsolás után is, tehát csak egyszer kell beállítanod, hogy hogyan szeretnéd használni. A legközelebbi bekapcsolásnál mutatja majd a beállításokat, úgyhogy rögtön tudni fogod, hogy minden pontosan úgy van, ahogy lennie kell.

A hangolásnak ilyennek kellene lennie

A PolyTune-t az szülte, hogy legyen egy olyan eszköz, ami mentes a hangolóknál tapasztalt hátrányoktól, amikbe a gitárosok időről időre belefutnak. Hangolókat már körülbelül 30 éve lehet kapni, és a gyártó úgy érezte, hogy eljött az ideje, hogy készítsen egy olyan eszközt, ami a gitárosokkal összhangban tud működni.

Jelzi a fejlődést

Ha kijelzővel kezdjük, akkor rögtön világossá válik, hogy a PolyTune a mostani hangolók előtt jár. A koncertező gitáros jól tudja, hogy a nehezen olvasható kijelző rémálom tud lenni, például a szikrázó napsütés, egy túlbuzgó fénytechnikus vagy akár egy színpadi füstgép miatt.

A PolyTune egyedülálló láthatóságot biztosít, méri a környezet fényerejét, és a kijelző LED-jeinek beállítását annak megfelelően végzi el.

A PolyTune 17 db LED-del rendelkezik a nagy felbontás érdekében, a LED-ek maguk nagyon világosan leolvashatóak minden körülmény közepette. Ez garantálja, hogy a lehető legkevesebb fejfájással tudjunk hangolni, ráadásul a 100 LED-es mátrix szükségtelenné teszi a gépkönyv-olvasást, hiszen minden a kijelzőről leolvasható.

A méret a lényeg

Amellett, hogy a PolyTune szépen csillog a pedálok között, olyan kis helyen elfér, hogy csak kevés helyet követel magának a többi eszköz között.

Könnyű elemet cserélni, hiszen csak egy csavart kell kicsavarozni, és lehet külső 9V-os tápról is hajtani. Ha opcionális adaptert csatlakoztatsz a PolyTune-hoz, akkor a DC-out segítségével egy másik 9V-tal működő pedált tudsz meghajtani.

True Bypass

A a tervezés során úgy alakították ki a pedált, hogy ha bypassolva van a pedál, akkor a True Bypass révén a jel érintetlen marad. Némán is hangohatsz vele, és nem kell a gitárkábelt ki- vagy bedugni, maradhat csatlakoztatva.

Amennyire lehetett, leegyszerűsítették a hangolást. A TC ezzel szeretne hozzájárulni a gitárosok közösségének a fejlődéséhez. A PolyTune vadonatúj képességeivel úgy tűnik, elérték a célunkat.

Megvásárolnád? Érdeklődj és Ne hagyd otthon a ZenészKártyát sem!

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

Rigó Ervin hozzászólása, Június 29, 2010 8:17am
Jó kis cuccnak tűnik és gratulálok a fejlesztőknek, de engem nem győztek meg:
- buli előtt van idő a precíz hangolásra, elengedhetetlen;
- buli közben, ha hibát észlelünk, akár gép nélkül is képesek vagyunk a korrigálásra;
- két nóta között van idő "tekergetni", szerencsére nem hárfázok, hat húr meg nem a világ.
Ügyes cucc, de nem cserélem le a régit.

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek