Te is elmondhatod, hogy ne csorbuljon a szerzők joga!

Az EU Bizottsága publikus konzultációt indított a szerzői jog jövőjéről. (A konzultációs dokumentum letölthető innen.) Ez a véleménykérés sok kulcsfontosságú témával foglalkozik, pl. digitális tartalom, szabad felhasználások, alkotók részesedése a jövedelmekből.

A konzultációval egyidőben a zeneszerzők és szövegírók európai szövetsége (ECSA) és a közös jogkezelők csoportja (GESAC) közös petíciót indított, amit magyar nyelven is, egyszerűen online „alá lehet írni”. Ez a kiáltvány - a közölt infomációk szerint - a kultúra és a kreatív iparágak megőrzéséért és fejlesztéséért szól. Ebből kiolvashaó, hogy a konzultációt életre hívó okok, aggodalomat ébresztettek a szerzői körökben.


A konzultáció, amely 2014. március 5-én zárul, akkor lesz hatékony, ha minél többen osztják meg véleményüket az ügyben szerzői, előadói és kiadói oldalról is. Ha úgy érzed, hogy fontos a véleményed és nem csak elszenvedője szeretnél lenni, a jelen események, esetleg negatív következményeinek, akkor töltsd ki Te is a kérdőívet:

ONINE KÉRDŐÍV

Ha úgy érzed, hogy a fenti ügyben várható változások hátrányosan érinthetnek, akkor csatlakozz aláírásoddal a petícióhoz is:

ONLINE PETÍCIÓ

A petíciót már több mint 20ezer európai alkotó és előadó írta alá, köztük 170-en Magyarországról.

 

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

Molnár Géza hozzászólása, Március 4, 2014 5:23pm

Először is a lehetőségeket kell vissza állítani, úgy ahogy volt régen. A vendéglátónál csak úgy tudok dolgozni, ha én viszem a fogyasztókat is. Mivel mindenki nem lehet sztár, így magamnak kell előteremteni a lehetőségeket. Az a szerencse, hogy  külföldön hamarább találok munkát mint idehaza. Hogy van ez?            A szerzői jogok így nem csoda, hogy  nagyon csorbulnak. Ha csak azt nem írom be , mikor odahaza eljátszom a kedvenc dalomat. Ez rohadt egyszerű. Ha van hol játszani, van zenekar, és van mit beírni. Ezt kell erőltetni, hogy ismét legyen munka a zenészeknek. Hisz sok jó vendéglátós zenész van akik külföldön is évekig megállták a helyüket,és még a 70 -éveseket is hívják vissza. Idehaza próbálkoznak  a nagy zenei elvárásokkal és nem tudok egy új nótával kirukkolni a vendégeknek  ami színvonalas lenne. A fiatalok is a régiekből élnek.A 70-es 80-as években nem győztük az új nótákat csinálni. Jobbnál jobb magyar és külföldi számok születtek. Én hallom és látom, sok tehetséges fiatal van, csak az irányzat rossz. Sajnos az elvárásokat nem zeneértő emberek irányítják, látom a vetélkedőknél. Végezetül. A  vendéglátóknál éttermeknél szállodáknál nyáron a Balatonnál stb kellene elérni, hogy adjanak lehetőséget a zenészeknek, hisz az forgalom növelésével is járna. A szerzői jogok rögtön életre kelnének. Már rögtön nem lenne miről beszélni.    

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2020   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek