Lesznek olyan YouTube csatornák, melyek videóit csak havidíj megfizetése ellenében nézhetjük majd meg. Pénzt kérhetnek az élő közvetítésekért is.

Új fejezet kezdődik az online videózásban, a YouTube ugyanis lehetővé teszi majd tartalomfeltöltői számára, hogy pénzt kérjenek a csatornájukon elérhető videók megtekintéséért - értesült több forrásból is az AdAge.

Az oldal szerint a YouTube már fel is keresett néhány nagyobb, fontosabb tartalomgyártó partnert, hogy készítsenek fizetős csatornákat a szolgáltatás tavaszi indulásához. Egyelőre úgy tűnik, hogy a havi előfizetési díj valahol 1 és 5 dollár közt alakul majd. Az egyes csatornákhoz való hozzáférésen kívül a videomegosztó oldal állítólag azon is gondolkozik, hogy élő közvetítések esetén is hasonló megoldást vezet be, azaz egy-egy YouTube-on élőben közvetített koncert szervezői is pénzt kérhetnek majd a nézőktől.

A YouTube tartalomgyárosai eddig a reklámbevételekből részesedve juthattak pénzhez, a szolgáltatás partnerei minden hónapban megkapják a videóik által generált reklámbevétel több mint 50 százalékát. Az új modell régóta pletykált bevezetése után mind a YouTube-hoz, mind a tartalomfeltöltőkhöz több pénz folyhat be, legalábbis exkluzív, érdekes tartalmak közzététele esetén.

forrás: hvg.hu

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek