Vajon felel a felhasználói szerzői jogsértéseiért a YouTube? Tudd meg a választ!

A Viacom perben született ítélet szerint a videómegosztóra is vonatkozik az online szolgáltatókat védő 1998-as törvény.

A YouTube-nak adott igazat a szerzői jogai megsértése miatt pereskedő Viacom ellenében egy amerikai bíróság - jelentette be a videómegosztót birtokló Google. A médiacég 2007-ben indított pert a YouTube ellen, összesen 1 milliárd dollárt követelve a videómegosztóra felkerült "lopott tartalmak" miatt.

A bíróság kimondta, hogy a YouTube-ra is vonatkozik a DMCA (Digital Millennium Copyright Act) néven ismert, 1998-as amerikai törvény biztosította védelem. A szerzői jogokkal, s kiemelten azok online érvényesíthetőségével foglalkozó törvényt számos kritika érte szigorúsága miatt.

A DMCA ugyanakkor jelentős mértékben védi az online szolgáltatókat a felhasználóik jogsértései miatti felelősségrevonásokkal szemben. A perben eljáró bíró elfogadta a Google azon érvelését, hogy a YouTube is ilyen szolgáltató, tehát védett.

Miközben a Google közleménye szerint nem csupán a videómegosztó, hanem "az élményeket világszerte egymással megosztó milliárdok" számára is fontos győzelem ez, a Viacom nem nyugszik bele, és fellebbez a döntés ellen. A médiacsoport közölte: a bíróság ítéletét tévesnek, illetve a DMCA szellemiségével és szándékaival ellentétesnek tartják.

Magyar Zenész Bázis

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Magyar Zenész Bázis –nak.

Csatlakozzon a(z) Magyar Zenész Bázis hálózathoz

A Zenészbázis Kártya birtokosai több, mint 1000 elfogadóhelyen használhatják kártyájukat országszerte! Hol tudod használni? Üzemanyagtöltő állomásokon, élelmiszerboltokban, éttermekben stb...folytatás

  

© 2019   Created by Operator.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek